Behandlingar

Akupunktur

Akupunkturen härstammade från Kina för många tusen år sedan. Den har överlevt så länge eftersom det har visat sig vara så effektivt, säkert och fritt från biverkningar.

Akupunktur bygger på att behandla den underliggande roten till hälsotillståndet och inte bara symptomerna.

Akupunktur är erkänd som en säker och effektiv behandling. Många kontrollerade kliniska tester har visat hur kroppen reagerar till akupunktur och hur givande det kan vara för många vanliga problem så som huvudvärk, artros i knäet, ryggont och ischias för att bara nämna några.

Akupunktur kan också vara effektivt när kroppen känns ur balans. Vissa väljer att ha regelbundna behandlingar bara för att de finner dem så givande och avslappnande.

Jag rekommenderar att ha minst fem eller sex behandlingar med en veckas mellanrum till att börja med. Är det ett kroniskt problem, kan man behöva fler regelbundna behandlingar. 

Vid ett besök till kliniken

Vid ett nybesök till akupunkturkliniken tas en detaljerad historia. Vi pratar om din hälsa, nuvarande problem, medicinsk historia och livsstil.

Behandlingen är sedan skräddarsydd till dina behov. Tunna, sterila engångsnålar sticks genom huden på specifika punkter på kroppen. Detta påverkar flödet av kroppens egen vitala energi (qi). Nålarna lämnas kvar i huden i minst 20 minuter. Ibland används akupunktur i kombination med tui na (kinesisk massage) beroende på kundens besvär.

Det är bra att ha lössittande kläder på sig vid behandlingen.

Tui Na

Tui na (kinesisk massage) är en urgammal kinesisk behandling som använder djup massage och akupressur för att lindra smärta, frigöra spänningar och återställa kroppens balans.

Den här urgammla behandlingen är robust och kraftfull som använder olika massage tekniker som att dra, trycka, krama, knåda och rulla för att harmonisera och återuppliva kroppens energi. Det fungerar inte bara på muskler och leder men även på ett djupare plan på kroppens vitala livskraft (qi).

 

Tui na är väldigt effektivt för smärta i muskler och leder och stress relaterade problem, som t. ex. IBS – känslig tarm. Det är också bra för att koppla av, höja energin och lindra muskelstelhet. Behandlingen är skräddarsydd till dina behov.

Vid ett besök till kliniken

Tui na massagen görs mestadels med kläder på, så det är bra att klä sig i lössittande kläder.